Manja slova Veća slova RSS

Pitajte zastupnika

>

Aktivnosti Kancelarije zastupnika Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu

Datum objave: 19.01.2022 10:30 | Autor: Kancelarija zastupnika Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava

Ispis Štampaj stranicu


Dana 18. januara 2022. godine Zastupnica Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava u Strazburu, Valentina Pavličić, održala je sastanak sa koordinatorkom za ljudska prava pri Delegaciji Evropske Unije u Crnoj Gori, Friederikom Wünschmann.

Zastupnica je upoznala koordinatorku za ljudska prava sa radom Kancelarije zastupnika i ulogom Zastupnika kao advokata države pred Evropskim sudom za ljudska prava, ali i koordinatora u procesu izvršenju presuda i odluka Evropskog suda za ljudska prava, u saradnji sa nacionalnim organima i institucijama, čije su radnje dovele do povrede nekog Konvencijskog prava.

Na sastanku se razgovaralo i o aktivnim predmetima koji su u radu pred Kancelarijom zastupnika Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava, a koji se odnose kako na predmete koji su i dalje u fazi rasprave pred Evropskim sudom za ljudska prava, tako i na predmete koji su pod nadzorom Komiteta Ministara pri Odjeljenju za izvršenje presuda Evropskog suda za ljudska prava.

Na kraju, zaključilo se da je Crna Gora ostvarila dobre rezultate u postupku pred međunarodnim sudom u Strazburu, koji se ogledaju u malom broju aktivnih predmeta pred tim sudom, te činjenici da nijedan predmet u kojem je tužena Crna Gora nije bio predmet pojačanog nadzora od strane Komiteta Ministara, što ukazuje na rezultat dugogodišnjeg profesionalnog i predanog rada Kancelarije zastupnika, a što je i prepoznato od strane najviših tijela Evropske unije i Savjeta Evrope.

Kancelarija zastupnika Crne Gore pred Evropskim sudom za ljudska prava